Categories

Hari Pertama Kebijakan 'Lockdown' Malaysia



Live streaming 24 jam:

Kuala Lumpur relatif lengang, pada hari pertama pemberlakukan pembatasan pergerakan warga di Malaysia. Meski dibatasi, warga masih diperbolehkan keluar rumah namun dilarang bepergian keluar negeri. Melalui sambungan Skype kita terhubung dengan ketua Persatuan Pelajar Indonesia di Malaysia, Muhammad Rajiv Syarif yang saat ini berada di Kuala Lumpur.

Ikuti berita terbaru di tahun 2020 dengan kemasan internasional berbahasa Indonesia, dan jangan ketinggalan breaking news dengan berita terakhir dan live report CNN Indonesia di dan channel CNN Indonesia di Transvision.

CNN Indonesia tergabung dalam grup Transmedia. Dalam Transmedia, tergabung juga Trans TV, Trans7, Detikcom, Transvision, CNN Indonesia.com dan CNBC Indonesia.

Follow & Mention Twitter kami:
@myTranstweet
@cnniddaily
@cnnidconnected
@cnnidinsight
@cnnindonesia

Like & Follow Facebook:
CNN Indonesia

Follow IG:
cnnindonesiatv

Nguồn:https://masothuecongty.com/

Views:
23
Article Tags:
Article Categories:
Tin HOT

Comments

  • Indonesia sukar dikawal kerana negara besar. Rakyat nya ramai.

    WHATS VIRAL? March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Pada hari ahad ini para tentera malaysia akan membantu pihak polisi Malaysia.Maka para tentera akan berada di jalan jalan

    Frontline Gamers March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Realitinya banyak warga malaysia ngak juga patuhi arahan.Kalian lihat di ibu kota malaysia sunyi aja kerana warga kota banyak udah pulang atau keluar ke negeri2 yg lain.Di negeri2 yg lain rata rata mereka masih bebas ke mana ke mari termasuk para tki.

    Iya undang2 di malaysia pada ketika ini agak tegas sehingga majlis perkahwinan juga tidak dibenarkan.

    Frontline Gamers March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Menteri indonesia kelakar, WHO bagi kenyataan, WHO Pelik indonesia tak terkena wabak covid-19, menteri indonesia marah, katanya itu seperti menghina indonesia, hahahahaha

    awi_keroro March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Orang malaysia sini sangat ikut undang2 hanya satu dua ada lah yg degil.. Saya salut sama polisinya yg turun langsung ke jalan.. Satu anggota keluarga hanya 1 orang keluar untuk beli barang yg di perlukan tidak di bolehkan sampai 2 kepala dalam 1mobil.. Saya sedih juga pekerja yg di rumah sakit sakit 15 orang dan 1 masukan icu semangat kita yg di malasyia.. Saya bawa mobil pun was2 takut

    Amy tang March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Setiap sore rame banyak yg kongkow dan jarang yg pake masker di kota tempat gue tinggal.

    plw 95 March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Bukan lockdown la…aduhhh

    rajakhairul nizam March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Rakyat Malaysia, jgn salah sangka… Kebijakan tu maksudnya policy ya…

    john ilovemalaysia March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Ini bukan lock down. Bahasa yang diguna tidak tepat.

    R CHH March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Esok, 22 March 2020, tentera akan join polis untuk pastikan rakyat Malaysia lebih patuh kepada Perintah Kawalan Pergerakan

    Pencinta Kedamaian March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Sebok2 nak bezakan masalah malaysia n indonesia buat apo??? Malaysia itu degil, indonesia ni degil, nanti korang mati kena jangkitan COVID-19 tu, kerajaan jugakk yg korang carii, kerajaan jugakk yg uruskan.

    Mr Marlreen Ikmal March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Orang2 kita pinternya ngomong doang, tp diatur gak mau.., itu fakta..😀

    lets make it easy March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Hari ini Malaysia sudah 1183 kes😭 dan sudah 6 meninggal
    Mohon doa ye sahabat semua 🙏

    Zin Xing March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Lockdown ITU di wuhan

    MUHAMMAD NAJIB BIN AHMAD March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Bila masa malaysia kena lockdown.kami kena perintah pergerakan sahaja.jgn memandai2

    Zulhairi 144 March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Sama samalah kita semua mendoakan yang terbaik untuk rakyat Malaysia dan juga Indonesia agar keadaan akan bertambah baik dari semasa ke semasa dari covid-19.

    Adrian Koh March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • student UIAM reporternya dari Indonesia

    DEAN EQUAL March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Kenapa indonesia, hanya 200+ sahaj yg terinfeksi convid 19..sebab kebanyakan rakyat indonesia tidak melaporkan kes ini ke dokter, malah kematianya mendadak kerana kurg kebersanan dalam rawatan berbanding malaysia yang setiap pesakit akn dilaporkn walaupun yg tinggal pendalaman..

    hayati meon March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Wabak

    solihin clasers March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Indonesia + social distancing corona = nongkrong warung,cafe,coffee shop dll

    Ical St March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Masnya pinter

    BABA RAFI TV March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • not lock-down more like restriction

    LEO LEO March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Untuk Sahabat Ku Indonesian
    Loockdown itu galakkan tinggal dirumah

    Jadi warga students Indonesian di Malaysia tinggal shj di rumah

    Amat bahaya pulang
    Dibimbangi jika kamu pembawa CORONA kamu membawa wabak itu

    Tapi jika kamu sihat tapi dikampung pula ada wabak atau di perjalanan itukan bahaya

    Jadi maksud tujuan LOOCKDOW berada do rumah sewaan

    Rakyat Malaysia sendiri pun dinasihat oleh kerajasn dan DULI YANG MANA MULIA AGONG agar tidak pulang keep kampung

    Ini knockdown bukan utk bergembira tapi ubtuk mencegah

    Cara ini tindakan paling terbaik

    Azman Ibrahim March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • First few day banyak kenduri kahwin..many attending mass religion gathering at masjid sri petaling. worshipper not cooperate to volunteer check at clinic. Estimate 14500 attended.

    Andy Teo March 21, 2020 2:08 pm Reply
  • Mahasiswa mendingan pulang. Mampus lho masih mau stay di malaysia. Mahasiswa ga dapat masker. Karena mahal. Mendingan pulang aj

    Bad eod March 21, 2020 2:08 pm Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *